Miért érdemes a futóknak sportmasszázst igénybe venniük?

Miért érdemes a futóknak sportmasszázst igénybe venniük

Szeretsz futni, és jól csinálod. Most futottad le az eddigi leggyorsabb kilométeredet, de most feszül a vádlid. Mit kellene tenned? A válasz: menj el egy sportmasszázsra! De várj – miért működik ez? Az egyszerű válasz az, hogy a sportmasszázs mélyszöveti masszázs vagy triggerpont-terápia segítségével oldja az izmok feszültségét. Ezek segítenek a vérkeringés fokozásában, ami javítja a teljesítményt és csökkenti az edzés utáni fájdalmat.

Ez a cikk részletesen ismerteti a sportmasszázs néhány legfőbb előnyét. Ez segíthet a futóteljesítményedben.

A sportmasszázs 3 legfontosabb előnye futók számára

Íme a legfőbb előnyök, amelyeket élvezhet, ha masszőrhöz jár.

Javul a teljesítmény

A sportmasszázs fokozza a vérkeringést és csökkenti az edzés utáni fájdalmat, ami viszont jobb teljesítményhez vezet. Eszközként használhatóak az edzésben és a sérülésekből való felépülésben, így a sportmasszázs sok sportoló számára a legmegfelelőbb kezeléssé válik.

Egy masszázs után nemcsak gyorsabban ellazulsz, hanem ugyanolyan előnyökkel jár, mintha edzenél.

Gyakran tapasztalható, hogy a rendszeres masszázsban részesülő sportolók teljesítménye javul az edzéseken. Ez az általános stresszoldásnak köszönhető, ezért a legtöbb élsportoló gyakran látogatja a sportmasszázs klinikákat.

Csökkenő izomfeszültség

Az olyan masszázstechnikák, mint a mélyszöveti vagy a triggerpontos masszázs, feloldhatják a vádli feszességét. Ez a feszesség megnövekedett vérnyomáshoz és lábgörcsökhöz vezethet, ami negatívan befolyásolja a teljesítményét.

Ha egy sérülés okoz feszülést, akkor a sport rehabilitációs eszközként használható az izomsorvadás gyógyítására és a test környező területeinek merevségének csökkentésére.

A technikák azoknál is jól működnek, akik éppen intenzív edzéseket vagy versenyeket végeztek, amelyek extrém fáradtságot okoznak az izmaikban. Ebben az esetben gyakran túlságosan fájdalmasak ahhoz, hogy bármilyen nyomást gyakoroljanak magukra, de egy korszerű létesítményben, anélkül részesülhet enyhülésben, hogy sokat kellene tennie!

Fokozott rugalmasság

Egy jól megtervezett sportmasszázs segít abban, hogy rugalmasabb maradjon. A rugalmasság elengedhetetlen a futók számára, akiknek képesnek kell lenniük az izmok és az ízületek kötőszöveteinek nyújtására.

A sportmasszázs jelentős szerepet játszik a sérülések megelőzésében, különösen a megerőltető edzések során. Segít az időseknél vagy fogyatékkal élőknél a megnövekedett esésveszély miatt fellépő sérüléseknél is.

Az esemény utáni sportmasszázs a sprinterektől kezdve a focistákon, kerékpárosokon és úszókon át a maratoni futókig minden sportolótípus kezelésében segíthet!

Kutatások szerint a verseny utáni sportmasszázs csökkenti a gyulladással kapcsolatos markereket, csökkenti a túlterhelésből eredő duzzanatot és fájdalmat. Ez a fajta terápia számos előnnyel jár, többek között segít gyorsabban regenerálódni a verseny után, mivel a tejsav felhalmozódását jobban eltávolítja, mint a puszta pihenés!

Összefoglalva

A sportmasszázs a sportorvoslás szerves részét képezi, mivel segíti a keringést, csökkenti az edzések utáni fájdalmat, és javítja a versenyeken nyújtott teljesítményt. Időnként fel kell keresned egy sportmasszőrt, hogy testedet csúcsformában tartsd.